UTM چيست و چه اطلاعاتي به ما ميدهد؟ چرا متخصصين سئو و بازاريابي اينترنتي براي راه اندازي كمپين هاي تبليغاتي از UTM استفاده ميكنند ، علت استفاده UTM چيست؟ ، پاسخ تمامي سئوالات در مقاله UTM چيست و چه اطلاعاتي به ما ميدهد؟ با ما در ادامه همراه باشيد.

UTM چيست؟
UTM نمايش اختصاري عبارت Urchin Tracking Module، كه به معناي “ماژول رديابي كردن اورچين” است. Urchin در ابتدا يك نرم افزار تجزيه و تحليل وبسايت بود كه توسط شركت نرمافزاري اورچين طراحي شده بود. اين شركت در سال 2005 توسط شركت گوگل خريداري شد. شركت گوگل از نام Urchin به عنوان آيتمي براي بررسي كردن و تحليل ورودي وبسايتها استفاده كرد و UTM را به عنوان نام كلي اين فعاليت انتخاب كرد.
بسياري از صاحبان كسب و كارهاي اينترنتي و شركتهايي كه فروش آنلاين دارند؛ براي تبليغات از وبسايتها و شبكههاي مجازي استفاده ميكنند. اين افراد براي اينكه بدانند در هر وبسايت چه ميزان بازديد كننده داشتهاند و تاثير كدام وبسايت بر ميزان فروششان بيشتر بوده است؛ از سرويسهايي نظير گوگل آناليتيكس و… استفاده ميكنند. UTM كدي است كه در انتهاي آدرس URL يك صفحه، كه ميخواهيم آمار ورودي به آن را به دست بياوريم، قرار ميگيرد. سپس اين كد اطلاعاتي را در اختيار گوگل آناليتيكس وساير ابزارهاي آماري قرار ميدهد. سپس اطلاعات جمع آوري شده را در قالب يك گزارش، در اختيار مديران وبسايتها قرار ميدهد.
كاربردهاي UTM
اين آيتم كاربردهاي زيادي دارد و به كمك مديران وبسايتها آماده است تا بتوانند ورودي وبسايتهاي خود را تحليل كنند. فرض كنيد كه شما تصميم گرفتهايد كه با تبليغات در وبسايتها و شبكههاي اجتماعي، ميزان فروش خود را افزايش دهيد، بعد از مدتي متوجه ميشويد كه اين تبليغات اثربخش بوده و شما موفق شدهايد ميزان فروش خود را بالا ببريد. اما در ماههاي آتي بودجهي كافي براي تبليغات گسترده در اختيار نداريد؛ با تحليل دادههايي كه با كمك لينكهاي UTM جمعآوري شدهاند شما ميتوانيد انجام دادهايد متوجه شويد كه وروديها بيشتر از كدام وبسايتها بوده است. پس به راحتي ميتوانيد تصميم بگيريد كه براي ادامهي تبليغات در كدام وبسايتها بايد سرمايهگذاري كنيد.
لينك UTM چه اطلاعاتي به ما ميدهد؟
در زير به طور خلاصه بيان كرديم كه از طريق اين لينكها چه اطلاعاتي را ميتوان كسب ميشود:
• نشان ميدهد كه كاربران از چه وبسايتهايي لينك شما را ديدهاند و به وبسايت شما رسيدهاند.
• با استفاده از آن ميتوانيد كاربران تازه وارد را از كاربران قديمي تفكيك كنيد.
• اين امكان را ايجاد ميكند كه كاربر واقعي را از رباتها تشخيص دهيد.
• ميزان كليكها را براي شما نمايش ميدهد.
• مدت زمان حضور هر كاربر را در وبسايتتان، به شما نشان ميدهد.
• شما از اينكه هر كاربر، بعد از ورود، چه صفحاتي را در وبسايت شما بازديد كرده اطلاع مييابيد.
پارامترهاي UTM چيست؟
هر UTM از 5 پارامتر تشكيل شده است. كه هر كدام معناي خاصي زا دارند. در ادامه اين 5 پارامتر را معرفي ميكنيم. استفاده برخي از اين پارامترها اجباري است و برخي ديگر اختياري است.
utm_source: اين پارامتر نشان ميدهد كه ترافيكي كه دريافت كردهايم بيشتر از كدام وبسايتها بوده است.
utm_medium: اين پارامتر به صورت دقيقتر نشان ميدهد كه ورودي از چه كجا صورت گرفته است.
utm-campain: اين پارامتر بيانگر اين است كه، وروديهاي سايت متعلق به كدام كمپين تبليغاتي بوده است.
utm_term: اين پارامتر زماني مورد استفاده قرار ميگيرد كه ميخواهيم بدانيم، كاربران با استفاده از چه كليد واژهايي به سايت شما وارد شدهاند
utm_content: ابن پارامتر به ما اين آمار را ميدهد كه تبليغات ما از قسمت هدر سايت بيشتر كليك خورده است يا در قسمتهاي كناري سايت بازديد بيشتري داشته است.